2021-10-12 09:37:35• hírek • Bede Emőke

Így néz ki egy egészségügyi katasztrófa. Az ország egyik legnagyobb kórházában forgatott a Recorder

Az egészségügyi katasztrófa az, amikor az ország legnagyobb kórházában már nincsenek szabad ágyak, és a mentők egyre csak érkeznek a súlyos állapotban levő Covid-osokkal – írja a Recorder annak a videós összeállításnak a felvezetőjében, melyben az ország egyik legnagyobb kórházának sürgősségi osztályán tapasztalható, már-már háborús állapotokat idéző helyzetet mutatják be.

Románia európai szinten az első, világviszonylatban pedig már a harmadik helyen áll a koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható elhalálozások tekintetében. A Recorder ezt egyértelműen a rendkívül alacsony átoltottsági aránynak, a kevés, de még így is semmibe vett korlátozásoknak és a megoldást találni képtelen politikusoknak tudja be.


„A statisztikák rémisztőek, de a kórházi képek még ettől is durvábbak. Egy egész estét töltöttünk el a Bukaresti Egyetemi Kórház ügyeletén, hogy bemutassuk a számok mögött rejlő valóságot. A felvételek, melyeket rögzítettönk, annyira erőteljesek, hogy már nincs is szükség egy elnöki figurára, hogy a román állam csődjét bejelentse. A kudarc látható a betegek rémült tekintetében, akik közül egyeseket székekre kell leültetniük, az oxigéncsövekkel a lábuknál, de látható az egészségügyi személyzet reménytelenségében, kimerültségében és a fekete, cipzáras zsákok némaságában is” – írja a Recorder.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: